Köpa ny eller begagnad bil

Det är mycket att tänka på för dig som funderar på att byta bil. Du ska välja vilka märken som är intressanta och hur stor bilen ska vara. Dessutom behöver du bestämma om bilen ska vara automat eller manuell och storlek på bagageutrymmet. Därutöver har du säkert även andra krav på hur din nya bil ska vara.

När du har kommit fram till vilken sorts bil du är ute efter kommer nästa stora fråga. Nämligen om du ska köpa en ny eller en begagnad bil. Svaret på den frågan är inte enkel och det är flera faktorer som spelar in.

Ny eller begagnad - vad är bäst?

Köper du en ny bil är du den första ägaren och det är ingen som har kört bilen tidigare. Du får en pigg och fräsch bil som dessutom kommer med nybilsgarant. På så vis behöver du inte oroa dig om eventuella fel dyker upp. Men däremot är prislappen högre på en ny bil.

För att komma ner i pris är alternativet en begagnad bil. Du får då förvisso en bil som redan är använd, men du spar pengar. Bilköpet kommer inte med nybilsgaranti, men seriösa bilhandlare erbjuder däremot andra förmånliga garantier. Du kan ta en titt online för att jämföra olika begagnade och nya bilar.