Dagens moderna bilar

Det har hänt mycket på bilmarknaden sedan de första bilarna började dyka upp. Utvecklingen från dåtidens bilar till dagens moderna bilar har verkligen gått snabbt framåt. På 50-talet så ökade antalet bilar antal markant och de hade blivit snabbare och det fanns ett behov av att rusta upp vägnätet som var betydligt sämre än vad bilarna var.

Den utveckling som skett har kommit till då vi själva har skapa det behovet som vi har att använda oss av bilen, allt från att vara en statussymbol till att vara nödvändig för vissa att kunna transportera sig själv och varor till och från hemmet. Även om mycket transporteras med båt och tåg så blir det en hel del transporter med lastbil och andra fordon. Även här så ser vi en fantastisk utveckling.

Idag så kan vi se självkörande fordon och bilar som själv fickparkerar snyggt och elegant i parkeringsfickor. Många äldre kanske skakar på huvudet då de minns då servon kom och man slapp vara muskelknutte för att ratta runt sin gamla Volvo Amazon. Nu för tiden så är det i princip standard med ABS bromsar och antisladd på de flesta bilarna.

En av de senaste uppfinningarna är att du kan koppla in en mottagare i OBD porten i sin bil och få full koll på din bil. Genom en app i mobiltelefonen så får du Wifi uppkoppling för allehanda nöjen online men du kan också skapa körjournaler och se var du parkerat din bil. Anvädningsområdena kommer att utökas med tiden.

Att utvecklingen går framåt det vet vi, var vi kommer att hamna kan vi bara spekulera i. Idag så finns det redan bilar som flyger och Volvo har meddelat att 2019 så kommer alla deras nya bilmodeller att finnas elmotor. Så det kommer verkligen att bli spännande att se hur våra bilar kommer att se ut i framtiden.

Tesla är ju den bil som verkligen har fått världen att öppna upp sina ögon för elbilar och med den rådande oljesituationen så bör ju något mer göras. Nu satsar Volvo och utmanar Tesla inom elbilsområdet och det blir verkligen spännande att se hur väl det kommer att bli mottaget bland bilköparna.